Leren

LEREN EN WERKEN   |   LEREN   |   WERKEN   |   OKAN   |   GETUIGENISSEN

Leren

In De Rotonde kom je twee dagen per week naar het centrum om les te volgen. Er bestaan geen ‘vakken’ zoals in het voltijds onderwijs. Er is veel plaats voor projecten, thematisch onderwijs, zelfstandig werk en groepswerk. De schoolweek telt ook bij ons vijf dagen. Wat je de overige drie dagen doet, vind je hier.

In CDO De Rotonde word je klaargestoomd om een goede vakman te worden die beschikt over de nodige arbeidsattitudes. Je kiest voor een praktijkopleiding en komt twee dagen per week naar het centrum om les te volgen. Binnen die twee dagen volg je acht uur BGV (Beroepsgerichte Vorming) en zeven uur AV (Algemene Vorming). De andere dagen ga je werken of bereid je je hierop voor in een aangepast traject. Individuele ondersteuning staat hierbij centraal!

Beroepsgerichte Vorming
In de lessen BGV leer je alles wat nodig is om succesvol te zijn in je vak. Je werkt op eigen tempo en krijgt de nodige begeleiding van je praktijkleerkracht. Tijdens de opleiding kan je deelcertificaten behalen, op het einde van de rit verwerf je een certificaat.

Algemene Vorming
Binnen de lessen AV wordt ingegaan op thema’s en vaardigheden die je wegwijs maken in de maatschappij en in je job. De lessen zijn actief, afwisselend en worden gegeven in kleine groepen.

Getuigschrift en diploma
Zoals in het voltijds beroepsonderwijs kan je in het deeltijds onderwijs ook onderstaande getuigschriften/diploma’s halen:

– Getuigschrift 2e graad BSO
– Studiegetuigschrift 3e graad BSO
– Getuigschrift basiskennis Bedrijfsbeheer*
– Diploma secundair onderwijs

*In een aantal klassen in de 3de graad worden lessen bedrijfsbeheer aangeboden. Wie later zelf een zaak wil opstarten heeft immers een getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.