Welkom


Welkom bij CDO De Rotonde

In het deeltijds onderwijs combineren jongeren twee dagen naar school gaan met drie dagen werken. CDO De Rotonde is een centrum deeltijds onderwijs bedoeld voor jongeren uit Gent en omstreken, met een vestiging in Gent centrum en een vestiging in Oostakker.

De Rotonde biedt onderwijs op maat voor ‘doeners’, jongeren tussen 15 en 25 jaar die willen werken en het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaan.

 

 

 

 


Verzorgende/zorgkundige in opleidingsaanbod

Voor het schooljaar 2016-2017 wordt het opleidingsaanbod van CDO De Rotonde vergroot. De opleiding Verzorgende/zorgkundige wordt vanaf 1 september 2016 georganiseerd in de vestiging Gent-Holstraat.

Meer info rond certificering,  kunt u terugvinden op onze website onder Verzorgende/zorgkundige, of op de website van de Vlaamse Onderwijsraad.U kunt ook telefonisch contact opnemen met het centrum vanaf 16/8/2016 op het nummer 09 233 41 89.

verzorgendeverpleegkundige


 


“Kort vliegtuigreizen verboden!” ~ 16 december 2015

Dit is één van de resoluties die aangenomen werden door leerlingen van het Centrum Deeltijds Onderwijs De Rotonde op de klimaatconferentie die vrijdag 29 januari plaatsvond in het Gentse Stadhuis. Deze klimaatconferentie werd georganiseerd in samenwerking met Studio Globo en WWF.

Na een hartelijke verwelkoming door schepen van onderwijs Elke Decruyenaere en een openingswoord door de gelegenheidsvoorzitter kregen de leerlingen al snel het woord. Als vertegenwoordigers van de deelnemende landen onderhandelden zij over drie resoluties (transport, voeding en een wereldwijd klimaatakkoord).

De klimaatconferentie is het orgelpunt van het project Climate Challenge@school dat in de lessen dit schooljaar werd voorbereid. Leerkracht Simon Smagghe: “We laten zo de leerlingen kennismaken met de klimaatproblematiek en benaderen deze bovendien vanuit de invalshoeken van verschillende landen.” Sebastian Joye, coördinator van CDO De Rotonde, is erg tevreden met de ondersteuning vanuit de stad. “Dat we deze conferentie kunnen organiseren in het Stadhuis maakt de leerervaring voor onze leerlingen nog sterker!”

Klimaat Gent1 klimaat CDO Gent (54) klimaat CDO Gent (2)

 


Jong ondernemend talent in actie bij Vandemoortele ~ 15 januari 2016

YouthStart VAKMO

 


 

Klasse TV: Betere resultaten met duidelijke doelstellingen ~ 16 december 2015

Wat kunnen 4 leraren die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben van elkaar leren? Dat verneem je in de reeks Komen Leren. In de eerste aflevering gaan we op bezoek bij Veerle Vion. Zij geeft kookles in CDO De Rotonde aan een zeer divers publiek. Kijk samen met Kaat, Jan-Bart en Ben mee in haar klas.

Bron en artikel: https://www.klasse.be/34846/duidelijke-doelstellingen-les-meer-resultaat/